Resurs Classic

Resurs Classic kreditkort

4.0 av 5

Resurs Bank erbjuder totalt fyra kreditkort och Resurs Classic (tidigare Supreme Card Classic) är den enklaste varianten av dem. Kortets kreditgräns ligger på mellan 15 000 kr upp till 150 000 kr baserat på en kreditupplysning som har gjorts på kunden.

Resurs Classic är ett gratis kreditkort, vilket betyder att man inte behöver betala någon årsavgift, och den effektiva räntan ligger på mellan 0 och 19,32 %. För att kunna få ett Resurs Classic ska du vara över 18 år gammal samt är inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska även få fast lån och vara folkbokförd i Sverige.

Årsavgift0 kr

Ränta4,15 %

Kreditgräns30 000 kr

Uttagsavgift2.97 %

Valutapåslag1,97 %

Räntefria dagar60 dagar

Vårt betyg

4.0 av 5
Till ansökan

Om Resurs Classic

Kortfakta för Resurs Classic

Nedan finns en lista över grunläggande information om Resurs Banks Resurs Classic:

  • Årsavgift: 0 kr
  • Kontantuttag i bankomat: 2,97 % (minimalt 35 kr)
  • Kontantuttag bank: 3,95 % (minimalt 35 kr)
  • Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
  • Kreditränta: 14,36% (kan vara mellan 0 och 19,32%)
  • Räntefria dagar: 60 dagar

Ditt Resurs Classic ger dig upp till 60 räntefria dagar, vilket är en mycket längre räntefri period än marknadsstandarden. Du kan också bestämma dig för att delbetala fakturan upp till 6 månader helt räntefritt, eller med ränta om du behöver längre än 6 månader för att betala dina skulder.

Krav

Det finns fyra enkla krav för att kunna få ett Resurs Classic:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du ska ha fast månadsinkomst
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska inte ha några betalningsanmärkningar

Bonus och förmåner

Kreditkortet Resurs Classic inte bjuder på några förmåner, bonusar eller rabatter. Inte heller finns det något externt bonusprogram kortinnehavaren kan ansluta sig till.

Försäkringar

Resurs Classic kommer inte heller med några gratisförsäkringar. Det finns dock flera försäkringar som du kan teckna mot en kostnad:

Solid Försäkring
Solid är ett externt försäkringsbolag som erbjuder en del olika försäkringar du kan teckna till rabatterad pris (du får 10% rabatt) om du har ett Resurs Classic.

Betalförsäkring
Du har möjlighet att teckna en betalförsäkring om du har ett Resurs Classic. Betalförsäkringen innebär att du får en ersättning för kreditkostnaden ifall du råkar ut för en olycka, blir akut sjuk eller plötsligt arbetslös.

Vad är fördelarna med Resurs Classic?

60-dagars räntefri kredit
Medan marknadsstandarden är enbart 45 dagar, med ett Resurs Classic får du hela 60 dagar av räntefri kredit.

Allt på en faktura
Vid slutet av månaden får du en faktura som du kan välja att betala räntefritt inom 60 dagar eller delbetala. Då gäller särskilda villkor.

Sms-kvitto
Med Resurs Classic kreditkort får du ett automatiskt ett kvitto via SMS om du har köpt någonting för minst 500 kr. Det är ett smidigt sätt att ha koll på dina inköp, hantera eventuella återköp eller bokföra utgifter.

Få krav vid ansökningen
De enda kraven som finns om du vill skaffa dig ett Resurs Classic är att man är över 18 år gammal, är heltidsanställd och inte har några betalningsanmärkningar. Uppfyller du dessa krav så kan du börja använda Resurs banks baskreditkort.

Betalningsfria månader
Om du har betalat din kredit i tid i minst ett halvt år så kan du pausa din pågående betalning upp till två gånger per år, vilket ger dig upp till två helt betalningsfria månader. Kom ihåg att detta kommer mot en administrationskostnad samt räntan – båda läggs automatiskt på din nästa faktura. Efter att ha fått en betalningsfri månad så återgår man till sitt vanliga kreditbetalsätt.

Räkningsbetalning
Med Resurs Classic kan du betala alla dina räkningar med en och samma betalning. Precis som med andra betalningar med detta kreditkortet från Resurs Bank kan du välja att betala hela beloppet på en gång eller dela upp betalningen över flera månader. Denna möjlighet blir särskilt praktisk vid oförutsedda händelser. Kom ihåg att när du betala dina räkningar med ditt Supreme Card Classic så tillkommer en avgift på 1% av räkningsbeloppet.

Vad är nackdelarna med Resurs Classic?

Ingen försäkring till kortet
Med de flesta kreditkort på marknaden får man någon sorts av gratis kompletterande försäkring, vanligtvis då reseförsäkring. Så är inte fallet med Resurs Classic – här får du ingen försäkring automatiskt utan måste teckna den separat.

Inget rabatt- eller bonusprogram
Precis som med försäkringar, någon sorts bonusprogram kommer med de flesta kreditkort. Med Resurs Classic får du dock leta efter rabatter och erbjudanden någon annanstans.

Vad anser vi om Resurs Classic?

Resurs Classic är ett bra och billigt kreditkort som lämpar sig för inköp i både fysiska butik och online. Det smidiga med kortet är att du kan betala dina räkningar med den, så dessutom med en och samma betalning, och att du kan dela upp betalningar av din skuld på kortet.

Letar du dock efter ett fullständigt kort som ger dig både försäkringar och spännande erbjudanden ska du leta vidare – Resurs Classic erbjuder inga sådana förmåner.

Vad är villkoren för att kunna ansöka om Resurs Classic?

Du måste vara minst 18 år gammal, ha fast månadsinkomst, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar.

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

Support:

Telefonsupport: Ja
Live-Chatt: Nej
E-post: kundservice@resurs.se

Resurs Bank

Organisationsnummer: 516401-0208
Besöksadress/postadress: EKSLINGAN 9, 254 67 Helsingborg

Resurs Classic kreditkort

4.0 av 5
Till ansökan