Bank norwegian kreditkort

Bank Norwegian kreditkort

4.5 av 5

Norwegian är mer än bara det kända lågprisbolaget Norwegian Air Shuttle ASA som erbjuder lågprisflyg runt om världen, utan också en bank ägd av Norwegian Finans Holding ASA. Förutom privatlån erbjuder Bank Norwegian ett väldigt fömånligt kreditkort till svenska kunder som har blivit alltmer populär som ett resekort på grund av det är gratis och ger fria uttag i hela världen samt 45 dagars ränteri betalningstid.

Årsavgift0 kr

Ränta21,99 %

KreditgränsUpp till 150 000 kr

UttagsavgiftIngen

Valutapåslag1,75 %

Räntefria dagar45 dagar

Vårt betyg

4.5 av 5
Till ansökan

Om Bank Norwegian kreditkort

Kortfakta för Bank Norwegian kreditkort

Nedan följer en lista över den viktigaste informationen om Bank Norwegian kreditkort:

 • Årsavgift: ingen
 • Uttag: fria både i Sverige och utomlands
 • Uttagsgräns: 10 000 kr utomlands, 5 000 kr i Sverige
 • Försäkringar: gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Bonus: 0,5% Cashpoints på inköp upp till 100 000 kr, kan omvandlas för flygresor med flygbolaget Norwegian
 • Räkningar: kan betalas via Bank Norwegian utan extra avgifter
 • Kreditgräns: 150 000 kr
 • Effektiv ränta: 6.99 – 29.27%

Krav

Dessa krav måste uppfyllas för att kunna få ansökan om ett Bank Norwegian kreditkort beviljat:

 • Folkbokförd i Sverige
 • Heltidsanställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 18 år gammal

Bonus och förmåner

Bank Norwegian är ett förmånligt kreditkort som ger bonuspoäng, också kallade som Cashpoints, på allt du handlar upp till 100 000 kr. Dessa bonuspoäng, som motsvarar 1 NOK i värde, kan omvandlas till flygresor med lågprisflygbolaget Norwegian. Varje gång du köper något med ditt Bank Norwegian kreditkort så får du automatiskt 0.5 % Cashpoints. Du Du får även 4% av biljettpriset i cashpoints vid flygningar med Norwegian (gäller lowfare biljett) och 10 % (gäller flex biljetter). Det finns också en del samarbetspartners som ger dig extra Cashpoints när du handlar på deras webbsida, till exempel hyrbilsföretag AVIS, Hotels.com eller Arlandaexpress.

Handla online i Norwegians webbshop
Bank Norwegian driver en Reward eShop där du får du rabatter på över 200 olika online butiker om du handlar med ditt Bank Norwegian kreditkort. Rabatten betalas ut via Cashpoints som sedan kan omvandlas till resor med lågprisflygbolaget Norwegian. Om du alltså handlar med ditt Bank Norwegian kreditkort något regelbundet så kan du enkelt spara upp tillräckligt med Cashpoints för att få en gratis flygresa under sommaren, eller kanske till och med två gånger per år.

Försäkringar

När du har skaffat ett Bank Norwegian kreditkort så ingår det en gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd samt pengar tillbaka vid bagage- eller flygförsening om du har betalat minst 50 % av resan med ditt Bank Norwegian kreditkort. Detta ingår i reseförsäkringen:

 • Försenat flyg – 4 timmar: 500 kr per person
 • Försenat flyg – 8 timmar: ytterligare 500 kr per person
 • Försenat flyg – 24 timmar: ytterligare 1500 kr per person
 • Max ersättning per kreditkort: 6500 kronor
 • Ersättning för bagageförsening
 • 6 timmar sent. 1000 kronor per person
 • 48 timmar sent. ytterligare 2000 kronor per person
 • Max ersättning per kort 7000 kronor

Vad är fördelarna med Bank Norwegian kreditkort?

Bank Norwegians kreditkort är ett förmånligt kreditkort som kommer en del fördelar. Några av dem är:

45 dagars räntefri kredit
Om du har använt din kredit på ditt Bank Norwegian kreditkort så kan du betala tillbaka skulden inom 45 dagar helt räntefritt. Detta kommer att uppskattas vid en olycka eller om man behöver göra ett akut köp – då kommer det fortfarande finnas tillräckligt med pengar över till nödvändiga saker som mat eller hyra. Kreditgränsen hos Bank Norwegian är 150 000 kr – men det är självklart du som sätter din egen kreditgräns efter behov och tycke.

Ingen årsavgift på ditt Bank Norwegian kreditkort
Till skillnad från de flesta andra kreditkort på den svenska marknaden så kommer Bank Norwegian kreditkort helt utan årsavgift. Detta sparar dig mellan 250 – 300 kr varje år och gör kortet extra flexibelt.

Gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd
Om du betalar minst 50 % av din resa med Bank Norwegian kreditkort så får du en bra gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd.

Andra fördelar inkluderar:

 • Tillgängliga tillägg: Betalskydd, Tandvårdsförsäkring, Självriskförsäkring för hyrbil
 • Cashpoint bonusprogram: få bonuspoäng som kan omvandlas till flygresor med flygbolaget Norwegian på allt du köper
 • Hög kreditgräns på 150 000 kr
 • Rabatt i Norwegians Reward eShop: Få spännande rabatter hos Norwegians samarbetspartners

Vad är nackdelarna med Bank Norwegian kreditkort?

Bank Norwegian Kreditkort tillämpar ett valutapåslag på 1.75 %, vilket innebär att när du reser utomlands och betalar i en utländsk valuta så lägger Bank Norwegian sedan 1.75 % på den dagliga valutakursen. Man förlorar ändå väldigt lite pengar med tanke på att man inte betalar något i årsavgift och att man har fria uttag i nästan hela världen.

En annan nackdel med Bank Norwegian är att kundtjänstens öppettider inte är lika generösa som man skulle förvänta sig från en så pass stor bank. Kundtjänsten har endast öppet på vardagar mellan klockan 10 – 16.

Vad anser vi om Bank Norwegian kreditkort?

Bank Norwegian har lyckats få många svenska kunders förtroende genom åren, vilket är kanske inte överraskande med tanke på alla deras erbjudanden – från privatlån med låga räntor till ett förmånligt kreditkort som jag vunnit många resandes hjärta på grund av dess många resefördelar.

Vi tycker att Bank Norwegian kreditkort är ett av de bästa på marknaden, som är dessutom gratis. Kortet kommer verkligen att bli mycket användbar på resan på grund av fria uttag även utomlands och det låga valutapåslaget på 1,75 %. Förutom detta får man en bra reseförsäkring helt kostnadsfritt om man betalar minst hälften av resan med sitt Bank Norwegian kreditkort.

Det som verkligen ger Bank Norwegian kredit till det perfekta resekortet är att man samlar in bonuspoäng – Cashpoints – på allt man köper. Dessa poäng kan sedan omvandlas till flygbiljetter med flygbolaget Norwegian. I vissa fall får man även en hyrbilsförsäkring på kortet.

Vad är villkoren för att kunna ansöka om Bank Norwegian bankkort?

Man ska vara minst 23 år gammal, folkbokförd i Sverige, ha fast arbetsinkomst och inte ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Bank Norwegian kontakt

Du kommer enklast i kontakt med Bank Norwegian via telefon eller via deras kontaktformulär på hemsidan. Telefonnumret finner du här på sidan i sektionen med information om samtliga företagsuppgifter.

 

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

Support:

Telefonsupport: Ja
Live-Chatt: Nej
E-post: Via kontaktformulär

Bank Norwegian

Organisationsnummer: 991 455 671
Besöksadress/postadress: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Bank Norwegian kreditkort

4.5 av 5
Till ansökan