Remember Flex kreditkort

Re:member kreditkort

5.0 av 5

Med flex kreditkortet från re:member får man spännande rabatter i en del webbutiker utan att få betala någon årsavgift. Dessutom får man låna upp till 120 000 kr räntefritt i upp till 8 veckor.

re:member flex kreditkort är en smidig lösning för alla som vill ha ett pålitligt kreditkort i fickan utan att få betala stora summor i årsavgift. Kreditkortet kommer med många förmåner till dig som blir medlem i deras reward-program och är även ett utmärkt resekort då man alltid får en kompletterande reseförsäkring om man har betalt minst hälften av resan med sitt re:member flex kreditkort. Inte heller behöver man oroa sig för att re:member kortet inte skulle accepteras utomlands – Mastercard är nämligen en av de största kreditkortutgivare i världen.

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Årsavgift0 kr

Ränta9,74% - 28,74%

KreditgränsUpp till 120 000 kr

Uttagsavgift3,00 %, minst 35 kr

Valutapåslag1,75 %

Räntefria dagarUpp till 56 dagar

Vårt betyg

5.0 av 5
Till ansökan

Om re:member kreditkort

Bakom det förmånliga kreditkortet från re:member står skandinaviska EnterCard, vilka är ett samarbete mellan den brittiska bankjätten Barclays Principal Investments och svenska Swedbank. Re:member är förutom den svenska marknaden även aktiva på den norska och danska. Förutom kreditkortet erbjuder re:member även privatlån.

Kortfakta för re:member

Låt oss titta närmare på vem som kan skaffa sig re:member flex Mastercard och vilka andra villkor det är som gäller.

Krav

Att ansöka om flex kreditkort från re:member är snabbt och enkelt. Du måste bara uppfylla följande krav:

 • Du måste vara minst 20 år
 • Du måste ha minst 150 000 kr i årsinkomst
 • Du ska inte ha några betalningsanmärkningar

Bonus och förmåner

Alla som har skaffat sig re:member flex kreditkort får massor med spännande rabatter och erbjudanden i en del populära webbutiker. Dessutom har du möjlighet att bli medlem i re:members reward-program.

Shoppar du mycket online är re:member flex eller re:member Mastercard ett utmärkt val för dig. Förutom att alltid kunna bestrida problem med köp i webbutiker enligt konsumentkreditlagen kan du även ha anspråk på återbetalning om säljaren inte har följt egna säljvillkor.

Du kan också delbetala alla dina online köp räntefritt, med betalningstiden på 6, 12 eller 24 månader. Det enda du får betala extra i sådana fall är 57 kr i månatlig administrationsavgift.

Sist men inte minst, du som har skaffat dig ett re:member kreditkort (gäller både flex och Mastercard, men inte re:member more) kan bli medlem i re:members förmånliga reward-program som ger dig upp till 25% reward-rabatt i över 300 olika webbutiker. Det enda du behöver göra för att få rabatten är att besöka säljarens webbsida direkt via en länk som du hittar på re:members webbsida efter inloggningen. Rabatten inte gäller moms eller fraktkostnader och dras av din månadsfaktura.

Försäkringar

Ägare av re:member kreditkort erbjuds 3 huvudsakliga försäkringar som täcker allt från resor till olyckor eller online köp.

Kompletterande reseförsäkring
Om du köper en resa och betala minst 50% av kostnaden med ditt re:member kreditkort får du en gratis kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd.

re:members kompletterande reseförsäkring omfattar följande typer av händelser:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • ID-stöld
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Missat anslutningsflyg
 • Resestartskydd
 • Självriskeliminering hyrbil
 • Självriskskydd

Försäkringen börjat gälla vid det momentet du lämnar hemmet eller någon annan plats i Norden för att påbörja resa, tills att du har avslutat resan. Du får resa upp till 90 dagar. Du kan även utöka reseskyddet med ytterligare tillägg till den grundläggande reseförsäkringen

Trygghetspaketet
Trygghetspaketet innefattar 3 av re:members mest populära tilläggsförsäkringar:

 • Evenemangsavbeställning
  Blir du eller någon i ditt sällskap akut sjuk, drabbat av ett olycksfall eller en oförutsedd händelse så att du inte kan delta eller besöka ett evenemang som du har planerat sedan länge och betalat för med ditt re:member kreditkort så kan du få hela avbeställningsbeloppet tillbaka. Avbeställningsskyddet gäller allt från missade teaterspel och musik spelningar till idrottsevenemang.
 • Allrisk
  Ibland blir livslängden av dyra, moderna hushållsapparater eller hemelektronik kortare än vad vi har förväntat oss. Om någonting händer med din nyligen köpta elektronik med värde på minst 1000 kr kan du få upp till 2 års ersättning för den ifall du har betalt för den med ditt re:member kort.
 • Prisgaranti i 90 dagar
  Prisjämförelsesajter har bevisat att en produkt kan skilja sig i priset avsevärt. Med Prisgaranti behöver du inte längre tillbringa timmar med att jämföra ordinarie priser – om du nämligen hittar ett bättre erbjudande i en annan onlinebutik efter att du redan har köpt produkten så får du mellanskillnaden på upp till 5 000 kr på ditt re:member konto i ersättning. Du måste ha betalt för produkten med ditt re:member kort och hittat den billigare erbjudanden inom 90 dagar.

Betalningsskydd Plus
Om du tecknar Betalningsskydd Plus på ditt kreditkort från re:member får du 12,5% av utestående skuld på ditt re:member konto i ersättning. Ersättningen gäller från första dagen av arbetslösheten eller sjukskrivningen, men om du blir allvarligt sjuk eller dör kan ersättningen i vissa fall hela utestående skulden enligt skadelagen.

Ersättningen gäller om du…

 • Blir sjukskriven på minst 50% i 21 dagar i följd eller mer
 • Inte är egenföretagare och blir uppsagd och därmed arbetslös i minst 30 dagar i följd
 • Blir allvarligt sjuk
 • Dör

Vad är fördelarna med re:member?

Vi anser att de största fördelarna med re:member flexkort är att man inte behöver betala en årsavgift samt får härliga rabatter upp till 25% i mer än 300 online-butiker. Nedan hittar du en lista över samtliga fördelar med re:member kreditkort:

 • Gratis
 • Rabatter i mer än 300 webbutiker
 • Kompletterande reseförsäkring, helt gratis
 • Upp till 120 000 kr i kredit med upp till 8 veckors räntefri betalningstid
 • Kostnadsfritt extrakort på begäran
 • Smidig re:member app för både iOS och Android
 • Man kan spärra kortet online i några enkla steg

Utifrån användarperspektiv är re:members hemsida lättnavigerad och byggt med kunden i åtanke. Det är enkelt att hitta all information man behöver, inklusive kontaktuppgifter för re:members kundtjänst som har lagom generösa öppettider.

re:member Flex har redan givit ut av Entercard till över 1,7 miljoner kunder. Varumärket ägs gemensamt av två säkra, väletablerade aktörer på finansmarknaden, Swedbank och Barclays Bank, vilket leder till både kundernas säkerhet och till att kreditkortet är genomtänkt och användarvänlig.

Dessutom innehåller re:members förmånsprogram, Reward, massor med spännande rabatter och erbjudanden.

Vad är nackdelarna med re:member?

Låt oss börja med den tydligaste nackdelen av kreditkorten från re:member: man samlar inga bonuspoäng på köp eller blir belönad för att handla med kortet på ett annat sätt. Till skillnad från de flesta andra kreditkort på den svenska marknaden erbjuder alltså re:member inga extra pengar att handla för som ett tack för kundens förtroende och lojalitet.

Det hela med 8 tilläggsförsäkringar som kan ingå i re:member kreditkortet är inte bara spännande och förmånligt. Har man tecknat avtal för re:member more eller re:member MasterCard så får 3 av dessa försäkringar helt gratis. Dessutom ingår det 8 typer reseförsäkringar i re:member more. Men här är problemet: väljer man re:member flex, varumärkets gratiskort, så ingår det inga av dessa 8 tilläggsförsäkringar utan man får betala en årsavgift på 70kr per tilläggsförsäkring.

Ett annat sätt att titta på tilläggsförsäkringar med en årsavgift är att gratiskortet inte alls blir gratis i slutändan om man vill försäkra sig lite extra. Låt oss säga att man väljer 4 av re:members tilläggsförsäkringar – då kostar flexkortet 280 kr per år.

En annan nackdel är uttagsavgift på minst 35 kr, plus 3 % ränta. I Sverige kommer man kanske inte ens överväga detta då i vårt samhälle används nästan inga kontanter längre, men så är självklart inte fallet utomlands. Där kommer man verkligen märka den extra avgiften, speciellt om man tar ut pengar ofta.

Vad anser vi om re:member?

Vi rekommenderar re:member flexkortet till de i behov av ett flexibelt kreditkort samt de som handlar framför allt online och kommer att utnyttja alla rabatter som kommer med re:member kortet.

Flexkortet från re:member är också ett bra val för de som reser till länder i västvärlden där kontanter inte används. Man får en bra basreseförsäkring på kortet samt möjligheten att utöka reseskyddet. Det finns dock andra, förmånligare gratis kreditkort på den svenska marknaden.

Trots att det finns bättre alternativ på marknaden när det gäller kreditkort så finns det inget negativt med re:member flexkortet – du kan få det helt gratis, och dessutom få en massa spännande erbjudanden.

Vad är villkoren för att kunna ansöka om ett re:member kreditkort?

Man behöver vara minst 20 år, inte ha några betalningsanmärkningar och tjäna minst 100 000 kr per år.

Alla omdömen

Mycket nöjd kund!

Rated 5 out of 5
januari 11, 2023

Väldigt nöjd med mitt remember kort!

Mathias

Support:

Telefonsupport: Ja
Live-Chatt: Nej
E-post: Kräver inloggning

Remember flex

Organisationsnummer: 556673-0585
Besöksadress/postadress: Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm

Re:member kreditkort

5.0 av 5
Till ansökan