Komplett Bank Mastercard

4.5 av 5

Med Mastercard från Komplett Bank ligger fokus på bonuspoäng då man får mellan 1-4 % poäng på allt man köper, upp till 2 000 kr per år. Bonusen kan sedan omvandlas till rabatter på varor och tjänster hos Komplett.se. Andelen poäng man får per krona gör Komplett Bankens bonusprogram ett av de förmånligaste på marknaden.

Årsavgift0 kr

Ränta21,40 %

Kreditgräns100 000 kr

Uttagsavgift0 %

Valutapåslag1,75 %

Räntefria dagar50 dagar

Vårt betyg

4.5 av 5
Till ansökan

Om Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank som grundades i Norge under 2014 erbjuder sina kunder ett förmånligt kreditkort med en kreditgräns på 100 000 kronor samt upp till 50 generösa räntefria dagar. Förutom bonusprogrammet som är kopplat till kortet är Komplett Bank Mastercard även ett bra resekort då man får gratis uttag i hela världen samt ett relativt lågt valutapåslag på 1,75 % i extraavgift.

Kortfakta för Komplett Bank Mastercard

Låt oss titta på några av de viktigaste funktioner hos Komplett Bank Mastercard:

Det perfekta kortet för online shopping
Förutom att kunder inte behöver betala något i årsavgift så får de också en generös bonus på allt de betalar med kortet. Komplett Bank Mastercard ger bonuspoäng på mellan 1–4 %, med att den maximala bonusen de kan få är 2000 kronor per år.

Ränta sätts individuellt
Komplett Bank kommer att fråga dig en del om din inkomst och ditt arbetsliv i samband med din ansökan om deras kreditkort för att få veta hur din ekonomiska situation ser ut. De kommer även göra en kreditupplysning på dig för att kunna avgöra hur pass bra din betalningsförmåga är. Därefter kommer de att sätta ränta på dina lån och utnyttjad kredit utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Betalning av skuld och uttag
Varje månad kommer du att få en faktura på utnyttjad kredit (du kan spara 35 kr i administrationsavgift om du beställer en e-faktura istället). Du har 50 räntefria dagar på dig att betala skulden, vilket är ganska generöst i jämförelse med 45 räntefria dagar du får hos de flesta andra banker. När den räntefria perioden har löpt ut så tillkommer räntan som ligger på 21,40 %, alltså väl inom standardintervallet tillämpat av de flesta banker som erbjuder kredit på den svenska marknaden.

Betalningar kan delas upp
Om du inte har möjlighet att betala dina fakturor med en betalning inom 50 dagar kan du dela upp betalningen av dina skulder, med då till en extra avgift och med ränta.

Valutapåslag och uttagsavgift utomlands
Ett valutapåslag är en avgift du får betala när tar ut pengar utomlands. Komplett Banker tar 1,75 % i valutapåslag. Du behöver dock aldrig betala något i uttagsavgift, varken i Sverige eller utomlands. Det är bra att komma ihåg att uttagsgränsen för Komplett Bank Mastercard ligger på 10 000 kr under 30 dagar.

Enkel ansökningsprocess
Den tar inte mer än ett par minuter att gå igenom ansökningsprocessen för Komplett Banks Mastercard och svara på några grundläggande frågor samt fylla i information om sin inkomst och ekonomiska situation. Ibland får man svar direkt vid ansökningstillfället, ibland får man komplettera ansökan med ytterligare information.

Betala efter 3, 6 eller 9 månader
Med Komplett Bank Mastercard har du möjlighet att betala för ett köp vid ett senare tillfälle, och då mot en avgift men helt räntefritt. Det enda du behöver göra är att välja när du tänker betala för varan och komma ihåg att uppskjuten betalning avser bara de varuköp du har valt.

Du kan välja att skjuta upp betalning för dina varor i 3, 6 eller 9 månader helt räntefritt. Olika avgifter gäller:

 • 3 månader – 249 kr
 • 6 månader – 329 kr
 • 9 månader – 449 kr

Krav

Du behöver uppfylla följande krav för att kunna få ett Komplett Bank Mastercard:

 • Du måste vara minst 20 år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Ha fast inkomst

Bonus och förmåner

Komplett Bank driver ett av de förmånligaste bonussystemen. Bonusen man får på nästan alla händelser utförda med Komplett Bank-kortet är uppdelad i tre nivåer – bonus på 1, 2 eller 4 %. Vilken nivå som gäller ett köp beror på vilken säljare du köper från. Om du handlar direkt på Komplett.se så får du automatiskt 4 % i bonuspoäng. Vid köp på Internet blir bonusen 2 %. I alla övriga fall så får du en bonus på 1 % när du använder ditt Komplett Bank Mastercard.

En översikt över vilken bonusnivå du får:

 • 4% på alla varuköp på Komplett.se
 • 2% bonus på alla varuköp på internet
 • 1% bonus på övriga korthändelser

1 bonuspoäng motsvarar 1 svensk krona inom Komplett Bankens bonussystem och du kan tjäna upp till 500 bonuspoäng/månad dock max 2000 bonuspoäng/år. Bonuspoängen är ett betalningsmedel för Komplett.se. Du kan enkelt tjäna upp till 500 kr varje månad men kom ihåg att årsgränsen för intjänad bonus som kan omvandlas till gratis köp på Komplett.se är 2000 kr.

Hur man använder bonuspoängen
Bonuspoängen intjänade via Komplett Bank Mastercard kan utnyttjas som betalningsmedel hos Komplett.se där du hittar du allt från elektronik eller vitvaror till skönhetsprodukter. Eftersom det är så pass enkelt att samla in bonuspoängs betyder det alltså att du får 2000 kr extra att handla för varje år om du betalar med ditt Komplett Bank Mastercard regelbundet.

Försäkringar

Flera olika försäkringar kommer automatiskt med ett Komplett Bank Mastercard. Flera har lagts till under april 2019 i samarbete med försäkringsbolaget Gouda. Dessa försäkringar ingår i ditt kreditkort:

Reseförsäkring
När du betalar minst 50 % av din resa med ditt Komplett Bank Mastercard-kreditkort så får du en kompletterande reseförsäkring helt gratis. Denna reseförsäkring täcker dessutom inte bara dig som kortets ägare, utan även din make eller maka samt era barn som är under 23 år gamla och är folkbokförda på kortinnevarens adress. Försäkringen gäller inom 45 dagar från att du har lämnat ditt hem i Norden.

Detta är automatiskt inkluderas i Komplett Bankens reseförsäkring:

 • Akuta sjukdom och olyckor på din resa
 • Bagageförsening (om ditt bagage blir försenat i mer än 4 timmar)
 • Ersättning för missade anslutningar på väg hem (upp till 2 000 kr)
 • Ersättningsresa (om du blir akut sjuk under resan)
 • Förseningar (av flyg och andra färdmedel, förseningen ska vara längre än 4 timmar)
 • Självriskskydd för hyrbil, båt och så vidare (ersättning upp till 10 000 kr)

Du kan även teckna en ännu utförligare reseförsäkring.

ID-stöldsförsäkring
Om du råkar ut för ID-stöld så täcker ID-stöldsförsäkringen juridisk hjälp för en summa upp till 100 000 kr.

Köpförsäkring
Ifall något du har köpt online med ditt Komplett Bank Mastercard blir stulet vid inbrott, vid överfall eller liknande så täcker försäkringen en summa upp till 25 000 kr.

Vad är fördelarna med Komplett Bank Mastercard?

Ingen årsavgift
Komplett Bank Mastercard är ett gratiskort.

Ingen uttagsavgift
Du får fria uttag i bankomater både i Sverige och utomlands.

Du kan skjuta upp betalningar helt räntefritt i upp till 3 till 9 månader

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

Support:

Telefonsupport: Ja
Live-Chatt: Nej
E-post: kundservice@komplettbank.se

Komplett Bank

Organisationsnummer: 998997801
Besöksadress/postadress: Vollsveien 2A, 1366 Lysaker, Norge

Komplett Bank Mastercard

4.5 av 5
Till ansökan