Easyliving kreditkort

3.0 av 5

Collector bankens Easyliving är ett av de bättre kreditkorten som finns på den svenska marknaden som bjuder på många försäkringar och andra förmåner. Det är ett kort som blir händigt både i vardagen och på resan. Man kan betala alla sina köp med en faktura vid månadsslutet och får en räntefri betalningsperiod på hela 56 dagar.

Årsavgift195 kr

Ränta17,25 %

KreditgränsUpp till 100 000 kr

Uttagsavgift3 %, minst 45 kr

Valutapåslag0 %

Räntefria dagar56 dagar

Vårt betyg

3.0 av 5
Till ansökan

Om Easyliving kreditkort

Kreditkortet Easyliving från Collector är den bästa resekompisar – om du nämligen betalar din resa med kreditkortet så gäller Collectors kompletterande reseförsäkring för dig, helt kostnadsfritt. I kortavtalet ingår även självriskreducering på hyrbil.

Collector bank, utgivaren av Easyliving kreditkort och dess budgetversion Easycard, är börsnoterad i Stockholm men har sitt huvudkontor i Göteborg.

Ansökan för Easyliving kreditkort som görs på Collectors webbsida är både enkel och smidig. Dessutom får man svaret direkt efter att ha ifyllt all information. Under ansökningsprocessen väljer du själv maxbeloppet på mellan 10 000 – 100 000 kr. Årsräntan ligger på 13,95% men du få också 45 räntefria dagar, vilket betyder att om du inte överskrider denna tidsgräns behöver du inte betala någon ränta på beloppet.

Kortfakta för Easyliving kreditkort

 • Årsavgift: Du får betala 195 kr årligen för att ha ett Easyliving kreditkort.
 • Högsta kredit: Kreditintervallet ligger på mellan 10 000 kr och 100 000 kr.
 • Ränta: Du får 45 räntefria dagar, därefter betalar du den effektiva räntan på 13,95% oavsett det lånade beloppet.
 • Korttyp: Easyliving kreditkort är en Mastercard.
 • Kreditbesked: Det får du direkt vid ansökan efter att du har svarat på Collector bankens alla frågor.

Krav

Då Easyliving är Collector bankens fullständiga kreditkort finns det ett par krav du måste uppfylla för att kunna skaffa kortet. Uppfyller du inte alla nedanstående krav kan du kanske fortfarande ansöka om Easycard, Collector bankens budgetkreditkort.

 • Du inte har några betalningsanmärkningar
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka

Bonus och förmåner

Easyliving inte kommer med ett eget bonusprogram. Du kan dock ansluta dig till två externa bonusprogram och få spännande erbjudanden och rabatter på detta sätt istället.

Koppla Easyliving till Meniga Rewards

Man har möjlighet att ladda ner appen Meniga Rewards och ansluta sitt Easyliving kort till den. I appen kan man leta upp en del rabatter på utvalda varor samt andra förmåner och erbjudanden. Om man har aktiverat rabatten och betalat för köpet med sitt Easyliving kort så kommer de sparade pengarna hamna på Easyliving-kontot inom några dagar (detta sätt att få rabatter kallas även för cashback).

Koppla Easyliving till EuroBonus

Det går även att koppla Easyliving kreditkort till bonusprogrammet EuroBonus. Det är gratis att samla bonuspoäng när man handlar på några av de många ställen anslutna till EuroBonus. Sedan är det främsta användningsområdet för samlade poäng flygresor med flygbolaget SAS.

Försäkringar

Easyliving skyddar dig i nästan alla situationer – när du reser, handlar, råkar ut för en olycka eller hyr en bil. Nedan kan du se en lista över de 7 försäkringarna som kommer med ditt Easyliving kreditkort:

 • Allriskförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Evenemangsförsäkring
 • Förlängd garanti på vitvaror och elektronik
 • Leveransförsäkring på varor beställda online
 • Reseförsäkring
 • Självriskreducering för hyrbil

Vad är fördelarna med Easyliving kreditkort?

Det tar inte längre än 5 minuter att ansöka sig om kreditkortet Easyliving. Dessutom får man svaret på ansökan direkt beroende på om man uppfyller Collector bankens alla kriterier eller inte.

Den effektiva årsräntan på 13,95% är något lägre än vad många konkurrenter erbjuder.

Man får 7 användbara försäkringar när man skaffar sig ett Easyliving kreditkort, däribland en bra reseförsäkring.

Du får 56 dagars räntefri kredit, jämfört med 45 dagar du får hos de flesta banker.

Collector bankens hemsida är lättnavigerad och användarvänlig. Det betyder att ansökningsprocessen blir enkelt och att det kommer att vara lätt att hitta all kompletterande information och kontakta kundtjänsten i framtiden.

Med en kreditgräns på hela 100 000 kr behöver du inte oroa dig att pengarna tar slut när de behövs mest. Du kan självklart justera kreditgränsen efter behov inom intervallet 10 000 kr och 100 000 kr.

Du kan välja inte bara din PIN-kod efter smak utan också färgen på ditt Easyliving kreditkort. Collector banker ger dig tre färgval – lila, rosa eller svart.

Reser du utomlands en del och betalar med ditt kreditkort? Handlar du mycket i andra valutor än svenska kronor? Då ska du överväga Easyliving från Collector banken då kreditkortet, till skillnad från de flesta andra kreditkort, inte kommer med ett valutapåslag.

Vad är nackdelarna med Easyliving kreditkort?

Då Easyliving är Collector bankens premiumkreditkort behöver de veta en del om de som ansöker om kortet. För dig betyder det alltså att du får fylla i ganska mycket information under ansökningsprocessen. Det positiva med det hela är dock att du får svar på din ansökan direkt.

En annan nackdel är att Easyilivng inte kommer med ett eget bonusprogram utan du måste ansluta dig till externa rewardprogram för att samla poänger och få erbjudanden och rabatter.

Vad anser vi om Easyliving kreditkort?

Collector Bank är en av dagens största kreditutgivare på den nordiska marknaden och erbjuder två olika kreditkort, det fullständiga som kallas för Easyliving och budgetkortet Easycard.

Vi tycker att det fullständiga kreditkortet är helt klart ett av de bästa du kan få i Sverige, speciellt om du reser en del och behöver kompletterande försäkringar. Det är inte ett dyrt kort – förutom en låg årsavgift betalar du inget valutapåslag eller dyra räntor (13.95% är ganska lågt om man jämför med andra banker).

Vad är villkoren för att kunna ansöka om Easyliving kreditkort?

Du ska vara minst 20 år gammal, ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år, ha inga betalningsanmärkningar samt ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

Support:

Telefonsupport: Ja
Live-Chatt: Nej
E-post: Finns ej

Collector Bank

Organisationsnummer: 556597-0513
Besöksadress/postadress: Lilla Bommens Torg 11, 411 04 Göteborg

Easyliving kreditkort

3.0 av 5
Till ansökan