https://hittakreditkortet.se/wp-content/uploads/2022/07/hero_tmp_blur-scaled.webp

Matkort

Matkort är livsmedels-kreditkort som ger konsumenterna cashback eller bonuspoäng på inköp av livsmedel hos en specifik matvarubutik. Med ett kundkort hos en av de stora svenska matbutikerna kan du maximera utgifterna genom att tjäna bonus och andra belöningar på dina stormarknadsköp.

De bästa matkorten erbjuder belöningar i livsmedelsbutiker mot ingen årsavgift. Vi har jämfört samtliga matkort som i dagsläget erbjuds i Sverige för att identifiera vilka som ger mest belöningar och andra bonus i 2024. Nedan kan du läsa om vilket matkort som är bäst, baserat på dina shoppingvanor.

Bästa matkortet 2024

Coop Mer Mastercard

Med Coop Mastercard får du hela 55 dagars räntefri kredit. Du får även bonus på upp till 5 bonuspoäng på varje spenderad krona, som du sedan kan byta mot rabatt på fakturan eller bonusprodukter. Extra fördelaktigt om du handlar på Coop.

Till ansökan
Resurs Gold

Årsavgift245 kr

Ränta12,36 %

Resurs Gold är ett exklusivt kreditkort från Resurs Bank som bland annat ger dig bonuspoäng på varje köp du gör. Och det är just bonusen som gör detta till ett så bra matkort – du kan samla poäng varje gång du handlar, oavsett vilken matbutik du handlar i.

Kreditgräns150 000 kr
Räntefria dagar60 dagar
Marginalen Traveller

Årsavgift0 kr

Ränta16,90 %

Även Marginalen Traveller är ett matkort som ger dig bonus på alla köp du gör, oavsett om du handlar på Ica, Coop, Hemköp eller i en annan matbutik. Poängen kan du sedan omvandla till resor, upplevelser och mycket mer!

Kreditgräns100 000 kr
Räntefria dagar50 dagar