Easycard kreditkort

3.5 av 5

Easycard erbjuder upp till 30 000 kr i kredit och ges ut av Collector Bank. Det kan tyckas vara något låg ränta, och kortet saknar även många bra bonusar som ofta erbjuds på andra kreditkort.

Årsavgift290 kr

Ränta19,95 %

KreditgränsUpp till 30 000 kr

Uttagsavgift4 %, minst 50 kr

Valutapåslag2 %

Räntefria dagar56 dagar

Vårt betyg

3.5 av 5
Till ansökan

Kortfakta för Easycard kreditkort

Nedan kan du läsa om några av de viktigaste kriterierna gällande Collector-bankens Easycard kreditkort:

Årsavgift
Att ha ett Easycard kreditkort kostar 290 kr i årsavgift.

Kreditgränser
Med Easycard kan du låna upp till 30 000 kronor, vilket är alltså den högsta kreditgränsen. För att kunna utöka din nuvarande kreditgräns och nå till maxbeloppet behöver du ha haft ett Easycard i minst 6 månader.

Effektiv ränta
Du får 45 räntefria kreditdagar, vilket är marknadens standard. Med ett kreditbelopp på 15 000 kr och årlig ränta på 19,95 % blir den effektiva krediträntan 22.52 % utan årsavgift.

Administrationsavgift
Varje avi kostar 19 kr..

Krav

Det finns 3 enkla krav du måste uppfylla för att kunna skaffa ett Easycard kreditkort:

  • Vara minst 20 år gammal
  • Ha en sysselsättning
  • Inte ha några betalningsanmärkningar

Bonus och förmåner

Collector Bank, utgivaren av Easycard, samarbetar med rabattappen Meniga Rewards (före detta Wrapp) som gör det möjligt för sina kunder att ta del av rabatter på utvalda tjänster och produkter. Om du alltså handlar något till rabatterad pris via appen Meniga Rewards så får du pengar tillbaka på ditt Easycard kreditkort (detta också kallas för cashback).

Du behöver bara ladda ner Meniga Rewards, koppla ditt Easycard till appen och bläddra bland erbjudanden som aktiveras automatiskt om du betalar för varan med ditt Easycard kreditkort. De sparade pengarna anländer på ditt konto inom några dagar.

Försäkringar

Även om Easycard kreditkort inte är Collector bankens fulla kreditkortsversion så erbjuder det fortfarande en väldigt bra reseförsäkring som täcker det mesta som kan händer under resan.

  • Avbeställningsskydd – Upp till 45 000 kr
  • Bagageförsening – Upp till 16 000 kr
  • Ersättning vid dödsfall – Upp till 100 000 kr
  • Ersättning vid invaliditet – Upp till 400 000 kr
  • Personförsening – Upp till 5 000 kr per kort
  • Självriskskydd – Upp till 10 000 kr

Vad är fördelarna med Easycard kreditkort

Meniga Rewards är en app som du kan koppla ditt Easycard kreditkort till och som ger dig olika erbjudanden om rabatter och bonus. När du har utnyttjat en rabatt i appen får du pengar tillbaka på det Easycard konto som kreditkortet du har betalat med är kopplat till. Du behöver alltså inte leta upp erbjudanden själv – detta sker automatiskt åt dig om du har Meniga Rewards-appen aktiverad.

Nästan alla vuxna kan få sin ansökan om Easycard godkänd då Collector banken inte har lika många krav på sina kunder som andra kreditutgivare.

När du har betalat din resa med ditt Easycard kreditkort så får du en bra gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd med 0 kr i självrisk.

Kortet fungerar dessutom i hela världen, vilket gör det till ett hyfsat bra resekort.

Du kan även ansöka om ett extrakort (en årsavgift på 150 kr tillkommer).

Vad är nackdelarna med Easycard kreditkort?

Den största nackdelen med Easycard kreditkort är att det inte är gratis. Förutom årskostnade på 290 kr tillkommer ett valutapåslag på 2 % och en uttagsavgift på 4 %. Vill du dessutom ha ett extrakort ifall något händer med ditt primära som kostar även detta 150 kr per år. Allt detta gör Easycard till ett bra kort för shopping online – speciellt om du använder det i samband med deras rabattapp, Meniga Rewards – men inte så bra på resan där du behöver ta ut pengar och betala i en annan valuta.

Vad anser vi om Easycard kreditkort?

Collector Easycard kreditkort passar bäst dig som vill ha ett reservkreditkort ifall pengarna tar slut innan den 25:e eller om du handlar online en del och vill utnyttja förmånliga rabatter och erbjudanden via Easycards rewardapp. Får du oväntade utfifter så har du trots allt ett sätt att betala de med.

Det som kan vara fördelaktigt för de som brukar lägga för mycket pengar på online shipping eller annat som kan strula till det med månadsekonomin är den låga maximala kreditgränsen på bara 30 000 kr.

Vad är villkoren för att kunna ansöka om Easycard kreditkort?

Du ska vara minst 20 år, ha arbete och inga betalningsanmärkningar för att kunna skaffa Easycard.

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

Support:

Telefonsupport: 010-161 00 60
Live-Chatt: Ja
E-post: Finns ej

Collector Bank

Organisationsnummer: 556597-0513
Besöksadress/postadress: Lilla Bommens Torg 11, 411 04 Göteborg

Easycard kreditkort

3.5 av 5
Till ansökan