OKQ8 Visa kreditkort

3.5 av 5

OKQ8 Kreditkortet är nog ett av de bästa tankkort som finns på den svenska marknaden och bjuder på mycket bonus och förmåner både när du handlar på OKQ8 och andra ställen. OKQ8 erbjuder ett kreditkort med en bred kreditkorts profil som passar alla väldigt väl som både tankkort och bonuskort med återbäring på andra köp i deras bemannade butiker. OKQ8 Kreditkortet har ingen årsavgift och ger dig bland annat 20 öre rabatt per liter när du fyller tanken på bilen med kreditkortet. Ett extremt bra och konkurrenskraftigt erbjudande för ett tankkort.

Årsavgift0 kr

Ränta14,95 %

KreditgränsUpp till 100 000 kr

Uttagsavgift3% minst 35kr

Valutapåslag2 %

Räntefria dagar45 dagar

Vårt betyg

3.5 av 5
Till ansökan

Om OKQ8 Visa kreditkortet

Kortfakta om OKQ8 visa kreditkort

 • Årsavgift: ingen
 • Uttag: 3% avgift minst 35 kr
 • Uttagsgräns: Varierar beroende på inkomst och ekonomisk situation.
 • Försäkringar: Gratis reseförsäkring som gäller i hela världen, gäller dig och din familj om du betalar minst 75% av resekostnaden med kortet.
 • Bonus: 20 öre rabatt per liter drivmedel samt cashback på 2% i alla bemannade OKQ8 butiker samt 0,3% bonus på alla dina köp över hela världen där visa accepteras.
 • Räkningar: Kan endast betalas genom tredje parts tjänst ex, betalo
 • Kreditgräns: Upp till 100 000 kr.
 • Effektiv ränta: 15.57% med E-faktura & 16.91% med pappersfaktura.

Krav för att få ett OKQ8 Visa kreditkort

Dessa krav måste uppfyllas för att du ska kunna få ansökan om ett OKQ8 Kreditkort beviljat:

 • Folkbokförd i Sverige
 • Heltidsanställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Minst 23 år gammal

 

Bonus och förmåner med OKQ8 Visa kreditkortet

OKQ8 Kreditkortet är ett förmånligt tankkort som ger rabatter på drivmedel samt återbäring, eller även kallat cashback på 2% av allt du handlar i bemannade OKQ8 butiker, du får även 0,3% cashback på alla köp över hela världen där de accepterar Visa. Detta innebär att man kan spara många hundralappar med ett OKQ8 tankkort. OKQ8 kreditkortet har låg ränta på utnyttjade krediter och är helt utan årsavgift som gör detta till ett väldigt bra kreditkort generellt.

Om du har detta kreditkort kan du hos OKQ8 Bank dessutom teckna ett utgiftsskydd som skyddar dig för avgifter om du skulle bli utan inkomst på grund av ofrivillig arbetslöshet eller få nedsatt arbetsförmåga till följd av sjukdom eller olycksfall.

Försäkringar genom OKQ8 Visa kreditkortet

Om du betalar minst 75% av din resa med OKQ8 kreditkortet så får du med en reseförsäkring som täcker vart du än reser i världen, denna försäkring täcker för dig, din partner och era barn som är under 23 år.
Försäkringen gäller:

 • Försäkringen täcker resor upp till 60 dagar.
 • Försäkringen är giltig i hela världen förutom länder där det pågår krig eller dit regeringen avråder dig att resa.
 • Försäkringen gäller endast privatresor och ditt OKQ8 visa behöver vara giltigt när du bokar resan och under hela vistelsen.
 • Avbeställningsskydd: Gäller om resa på minst 1000 kr per person betalas med OKQ8 kortet med en täckning av minst 75% av kostnaden.
 • Rese förseningar: Förseningar mer än 4 timmar ersätter 500 kr, Förseningar mer än 8 timmar ersätter 500 kr ytterligare, Försening mer än 24 timmar ersätter upp till 1500 kr ytterligare för nödvändiga och skäliga utlägg.
 • Bagageförseningar: Bagageförsening mer än 6 timmar ersätter upp till 1000 kr, bagageförsening mer än 48 timmar ersätter upp till 2000 kr.

 

Vad är fördelarna med OKQ8 Visa kreditkort?

OKQ8 kreditkortet har många fördelar och är en stark aktör på kreditkort branschen, de mest omtalade fördelarna är följande:

OKQ8 Visa kreditkortet har 45 dagars räntefri kredit
Detta innebär att om du har använt krediten på ditt OKQ8 kreditkort så kan du betala tillbaka pengarna helt räntefritt inom 45 dagar, detta är speciellt användbart om olyckan är framme, man kanske måste göra ett akut köp eller har glömt bort en viktig utgift i sin budget. Kreditgränsen hos OKQ8 kreditkortet är upp till 100 000 kr.

Ingen årsavgift på OKQ8 Visa Kreditkortet
De flesta kreditkorten på marknaden har en årsavgift på deras kort som kan kosta allt ifrån hundra kronor till flera tusenlappar. OKQ8 Visa kreditkortet kommer helt utan årsavgift och sparar dig dem pengarna helt och hållet, trots att kortet inte har en årsavgift så har OKQ8 Visa kreditkortet fortfarande otroligt bra bonusar och erbjudanden.

Gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd
Om du betalar minst 75% av din resekostnad med OKQ8 kreditkortet så får du gratis reseförsäkring med avbeställningsskydd som gäller inte endast dig utan även din partner och dina barn som är under 23 år. OKQ8 Kreditkortet ger dig försäkringar på allt ifrån försenat bagage till skador under resans gång och är förutom ett bra tankkort och bensinkort även ett relativt bra resekort.

Rabatt på drivmedel och bonus på alla köp framförallt i OKQ8 bemannade butiker
OKQ8 Kreditkortet är framförallt ett tankkort eller ett bensinkort och ger dig 20 öre rabatt per liter drivmedel vilket kommer kunna spara dig mycket pengar i längden förutom det så har OKQ8 kreditkortet 0.3 % återbäring eller så kallad cashback på alla köp och ger dig hela 2 % cashback i OKQ8 egna bemannade butiker.

 

Nackdelar med OKQ8 Visa kreditkort

OKQ8 Kreditkortet har få nackdelar men det tillämpar ett valutapåslag på 2% vilket innebär att när du reser utomlands och betalar i en utländsk valuta så lägger OKQ8 visa kreditkortet på 2% på den vanliga valutakursen. Detta är inte så mycket men kan vara värt att tänka på om du vill använda ditt kreditkort fritt utomlands.

 

Vad anser vi om OKQ8 Visa kreditkort?

OKQ8 Kreditkortet är ett diversifierat kreditkort med många användningsområden och besitter värdefulla bonusar som få kreditkort besitter. Vi tycker att detta är helt klart det bästa tankkortet på den svenska marknaden. Detta för att det är svårt att konkurrera med 20 öre rabatt på alla drivmedel samt cashback på alla köp, dessutom är det så pass bra kreditkort i helhet att det fungerar även perfekt som ett resekort och vanligt kreditkort.

Den stora slagkraften bakom OKQ8 kreditkortet är att det är ett dedikerat tankkort som trots detta är mäter sig jämt med andra kreditkort på utlandsresor och bonusar med låg ränta på sina krediter. Att OKQ8 kreditkortet dessutom sparar dig pengar på allt ditt drivmedel och ger dig en helt okej cashback gör att kreditkortet från OKQ8 är en klar vinnare över de allra flesta tankkorten och bensinkorten på marknaden.

Sammanfattning om OKQ8 Visa kreditkort

Ingen årsavgift
OKQ8 Kreditkortet är helt gratis att teckna!

Låg ränta
OKQ8 Visa kreditkortet har en låg ränta jämfört med andra kreditkort och ger dig även möjligheten att ha 2 räntefria och kostnadsfria månader.

Rabatt på drivmedel och cashback på alla köp
OKQ8 Visa Kreditkortet ger dig 20 öre rabatt på drivmedel samt en 2% cashback på dina köp i bemannade OKQ8 butiker och dessutom 0,3% cashback på alla andra köp och om du väljer att spendera din återbäring på OKQ8 så blir dina 0,3% värda dubbelt så mycket.

Reseförsäkringar
Få en gratis reseförsäkring om du betalar din resa till minst 75% med OKQ8 kreditkortet, reseförsäkringen gäller hela din familj och ersätter allt ifrån försenat bagage till sjukdom eller skador på resan.

Valutapåslag
Det enda negativa vi kan se med OKQ8 Kreditkortet är att det har 2% valutapåslag, men detta är ett relativt lågt valutapåslag och gör endast skillnad för den som i princip bor utomlands och använder kortet dagligen.

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

OKQ8 Visa kreditkort

3.5 av 5
Till ansökan