American Express Blue Cashback Credit Card

3.5 av 5

Vill du skaffa ett kreditkort men osäker på vilket, givet de stora valmöjligheterna och det utbud som finns? Det finns en rad olika kreditkort med olika förmåner och villkor. För dig som önskar skaffa ett kreditkort gäller det således att du tar reda på exakt vilket kort du är ute efter och behöver. Det finns till exempel vanliga kreditkort utan några förmåner, vidare finns det kreditkort som har bonusprogram eller cashback. Cashback är precis vad det låter som, du får tillbaka pengar vid inköp.

Årsavgift420 kr

Ränta15,99 %

KreditgränsUpp till 300 000 kr

UttagsavgiftUpp till 300 000 kr

Valutapåslag2 %

Räntefria dagar55 dagar

Vårt betyg

3.5 av 5
Till ansökan

Om Amex Blue Cashback Credit Card

Amex Blue Cashback Credit Card är ett kreditkort som ger cashback. Detta kort passar bra för dig som inte vill använda dig utav bonuspoäng eller lojalitetsprogram, som föreligger vid ett kreditkort med bonusprogram. Utan snarare önskar få ren cashback på dina inköp, alltså en andel av pengarna tillbaka på de köp du gör. Det smidiga med Amex Blue Cashback Credit Card är att du enbart använder kreditkortet, du slipper alltså använda dig utav ett externt program kopplat till kortet för att få bonus eller liknande. Istället så betalas pengarna tillbaka till dig i slutet av månaden eller året.

Kortfakta för Amex Blue Cashback Credit Card

Amex Blue Cashback Credit Card tillhör korttypen American Express. Varje gång du handlar med Amex Blue Cashback Credit Card får du 1.25 % i cashback. Dessa pengar får du sammanlagt utbetalat i slutet av året. Vid handel med Amex Blue Cashback hamnar alla dina inköp på en och samma faktura, som du senare får hemskickad under månaden därpå. Därefter får du välja själv om du vill delbetala eller betala hela beloppet direkt. Det går därtill att skapa en överblick över dina utgifter genom att använda logga in på American Express hemsida eller via appen “Amex SE”. Här kan du se och få en överblick över kortanvändanden samt uträtta kortärenden. Appen finns tillgänglig på iPhone via App Store eller på Google Play för Android.

 

Krav för Amex Blue Cashback Credit Card

Amex är ett prestigefyllt kreditkortsföretag och har grundläggande krav likt andra företag på sina kreditkort förutom att de inte har någon fast gräns för inkomstkrav, istället så analyserar de din betalningsförmåga och sätter din kreditgräns därefter.
Grundkraven för kreditkortet är följande:

  • Du är minst 18 år gammal eller äldre
  • Du är skriven i Sverige med ett svenskt personnummer
  • Du har ett fast arbete och därmed inkomst samt från pension
  • Du har inga betalningsanmärkningar

 

Amex Blue Cashback Credit Card förmåner och bonus

Med detta kreditkort förekommer andra förmåner såsom “Amex Travel, Amex Experiences, fast-track vid Globen samt förtur till diverse evenemangsbiljetter inom ordinarie biljettsläpp. Därtill får du som ägare till Amex Blue Cashback Credit Card även kostnadsfri returgaranti på det du konsumerar med kortet, 55 stycken räntefria dagar och slutligen en reseförsäkring.

Försäkringar för Amex Blue Cashback Credit Card

Amex Blue Cashback Credit Card erbjuder en kompletterande reseförsäkring för hela familjen, denna reseförsäkring gäller när du betalar minst 75% av resan med ditt Blue Cashback. Försäkringen täcker för dig och din familj för resor upp till 60 dagar.

I den kompletterande reseförsäkringen ingår:

  • Förseningsskydd
  • Bagageförsening
  • Personskada till följd av olycksfall

Vad är fördelarna med Amex Blue Cashback Credit Card

Några uppenbara fördelar med detta kort är dess förmåner som medföljer kreditkortet. Det gör spenderandet av pengar mycket roligare när du vet att du får tillbaka en del av pengarna. Andra fördelar med detta kort är att samtliga inköp hamnar på en och samma faktura på månaden därpå, vilket hjälper dig att få en överblick på alla köp som har gjorts och strukturera upp dem. Detta är extra gynnsamt om hela familjen använder kortet, eftersom det kan vara svårt att hålla reda på vilka utgifter och köp som har gjorts under månadens gång.

 

Vad anser vi om Amex Blue Cashback Credit Card

Vi på card.eco-n-tech.co.uk anser att Amex är de bästa kreditkorten, även om det finns för- och nackdelar med samtliga kreditkort så har detta kort övervägande fördelar. En av anledningarna till detta är att American Express har en nära relation till sina kunder och därtill är de kända för att hålla sina löften, de är således pålitliga.

Vad är villkoren för att kunna ansöka om Amex Blue Cashback Credit Card

Villkoren för att kunna ansöka om detta kort är att kraven är uppfyllda, alltså att du är över 18 år gammal med ett fast arbete utan några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden och är folkbokförd i Sverige. Så de flesta kan ta del av amex otroligt bra keditkort!

Alla omdömen

Det finns inte omdömen än. Bli den första att lämna ett omdöme.

American Express Blue Cashback Credit Card

3.5 av 5
Till ansökan